krickan.blogg.se

Hundliv, hundliv och åter hundliv. Samt lite käk och en och annan betraktelse.

En månad idag!

Publicerad 2013-04-08 20:36:00 i Allmänt,

Idag har Sigge varit hos oss en månad. Det har hunnit hända mycket men nu har nog Sigge träffat alla som är en del av vår familj:-) Efter ett par veckor i symbios här hemma började vi så smått ta oss an andra. Först besök av kompis med barn. Då myntades uttrycket "Nej, Sigge jag är ingen makaron." När Sigge försökte slicka upp en av flickorna. Den minsta på ett och ett halvt svängde vant med Sigges tuggben när hon tyckte han blev för närgången... Efter detta nästa milstolpe, Sigge introducerades till föräldrarnas vovve. Tänk att den lille rackaren för en gång skull fick leka kung. Vad han njöt fyraåriga cairnen när han svassade runt Sigge med svansen i taket:-) 
Det blev även besök hos ytterligare en hundbekanting i samma ålder som Sigge. På hemvägen från Blekinge passade vi på att ta med oss moster i bilen också. Genast en god vän till Sigge Stardust! Vi har promenerat med gudmor vid universitetet och nyss i helgen introducerades Sigge till barndomsvännen med familj i Bollnäs. Ny erfarenhet att promenera tillsammans med en permobil... 
Sigge går från klarhet till klarhet. Bilåkning är inga bekymmer och efter ett par rundors träning är inte heller buss och pendeltåg något problem. Första gångerna var det jobbigt med allt folk men det var för att jag var dum nog att träna i rusningtrafik. 
Träningsmässigt är vi ju mitt inne i en socialiseringsfas. Att lära sig slappna av bland människor på stora samlingsplatser som typ torg, peronger etc. Sitt sitter som jag tidigare skrivit. Vi jobbar vidare med ligg och Stå/stanna. Sen jobbar vi ju med roliga saker också så klart:-). Snurra, sicksacka mellan benen, tass och puss är självklara i repotoaren. "Hitta Snus" håller hussebror på med och jag kör "Hitta Plånka". Sen när det behövs lite snabb nödaktivering kör vi Leta godis och diverse förpackningar blir småbitar när godis lagts i dem... 
Det som måste måste måste tränas på är att gå bra i koppel. Det börjar komma mer och mer men så fort jag släpper fokus nyttjar Sigge det så klart. Vi har provat ett kortare litet spår som var inga bekymmer alls. Det tyckte Sigge nog eg var för lätt. Men nu har jag hittat ett bättre skogsparti så nu ska det börja hårdtränas på det. 
Jag lägger upp lite urval av bilder så ni får lite att titta på:-)
 
 
Kram till er alla där ute Stardustfans! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela